LOF-NL ONDERZOEK

Een onderzoek naar gezonde veroudering

Wat is het doel van LOF-NL?

Het doel van het LOF-NL onderzoek is om de mechanismes van gezonde en vitale veroudering tot op hoge leeftijd te begrijpen en stimuleren. Dit doen wij door zowel de lichamelijke veroudering als de sociale interacties van ouderen en hun familieleden te bestuderen.

Om levensduur in familie stambomen in kaart te brengen, hebben genealogisch onderzoek verricht in de Historische Steekproef Nederland van rond 1812 naar nu (2023). We hebben 2 heel interessante groepen deelnemers geïdentificeerd:

Groep 1: mensen met meerdere familieleden en voorouders die lang hebben geleefd

Groep 2: mensen die als enige in hun familie lang leven

Afhankelijk van tot welke deelnemersgroep u behoort, verloopt het onderzoek iets anders. In uw contact met ons heeft u gehoord tot welke groep u behoort.

Het LOF-NL onderzoek wil graag de invloed van familie en overerfbare factoren op gezondheid en vitaliteit bestuderen.

Heeft u interesse in deelname aan dit onderzoek?

Vul het met de post bijgevoegde antwoordformulier (bijlage 1) in en stuur deze op in de bijgesloten antwoordenvelop. Een postzegel is niet nodig. Of neem contact met ons op. Wij zijn te bereiken per e-mail op LOFNL@lumc.nl  of telefonisch op +31 (0)71 526 8640 op werkdagen van 10.00 – 16.00 uur.

Nadat wij een positief antwoord van u hebben ontvangen via het antwoordformulier, zullen wij telefonisch contact met u en/of uw contactpersoon opnemen.

Groep 1

Mensen met meerdere familieleden en voorouders die lang hebben geleefd.

Lees meer

Groep 2

Mensen die als enige in hun familie lang leven.

Lees meer