LLS Follow-up studie 2021

Wij zijn erg blij dat velen van u betrokken willen blijven bij de Leiden LangLeven Studie, onze dank hiervoor! Deelname aan (een deel van) de Leiden LangLeven Studie is namelijk in elke vorm van onschatbare waarde voor het wetenschappelijke onderzoek naar gezond oud worden.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Leiden LangLeven Follow-Up studie in 2021 van start gaan!

Opbouw studie

De Follow-up studie bestaat voor een deel uit het invullen van vragenlijsten, waar iedereen aan mee kan doen, en voor een ander deel uit een bezoek aan het LUMC, waar een aantal van u aan mee kan doen.

Vragenlijst onderzoek

Iedereen die eerder meegedaan heeft met de Leiden LangLeven studie kan een bijdrage leveren aan het onderzoek door het invullen van vragenlijsten. Deze kunt u zelf thuis online of op papier invullen en terugsturen. Gedurende de komende twee jaar zal u een aantal keer worden gevraagd vragenlijsten in te vullen. De vragenlijsten bevatten vragen over leefstijl (o.a. bewegen, eten) slaap, fysiek functioneren en gezondheid.

Bezoek aan het LUMC

Ergens in de komende 2 jaar, zullen ongeveer 500 deelnemers worden uitgenodigd voor een bezoek aan het LUMC. Tijdens dat bezoek zal er bloed worden afgenomen, en er zal onder andere bloeddruk, gewicht, longfunctie en knijpkracht worden bepaald. Helaas hebben we niet de capaciteit om iedereen uit te nodigen. We hopen op uw begrip hiervoor.

Veelgestelde vragen

Wie kunnen er meedoen aan de Leiden LangLeven Follow-up vragenlijsten?

Iedereen die sinds de start van de Leiden LangLeven Studie in 2002 ten minste 1 keer een bezoek heeft gebracht aan het LUMC is welkom voor het invullen van de vragenlijsten. Ook indien uw partner en/of familieleden niet meer meedoen. De eerdere metingen die van u aanwezig zijn zorgen ervoor dat uw deelname ook zonder uw partner of familieleden bijzonder waardevol is.

Wie kunnen er meedoen aan Leiden LangLeven Follow-up onderzoeksdag op het LUMC?

Wegens onze capaciteit en budget kunnen er maximaal 500 deelnemers in de komende 2 jaar uitgenodigd worden om naar het LUMC te komen. We zullen een selectie maken uit iedereen die sinds de start van de Leiden LangLeven Studie in 2002 ten minste 1 keer een bezoek heeft gebracht aan het LUMC.

Wanneer kunt u een uitnodiging verwachten?

Na de zomer gaan wij starten met de Leiden LangLeven Follow-up studie. Het onderzoek zal 2 jaar duren, waarbij er wekelijks maximaal 6 personen een bezoek kunnen brengen aan het LUMC. Dit houdt in dat er gedurende twee jaar wekelijks mensen uitgenodigd worden om naar het LUMC te komen voor onderzoek. Sommige deelnemers zullen dit jaar nog meer informatie ontvangen. Aan de anderen wordt geduld gevraagd omdat ze pas in de komende 1-2 jaar een verzoek krijgen om naar het LUMC te komen. Indien u geen uitnodiging krijgt, blijft u nog altijd deelnemer van de Leiden Langleven Studie. U zult nog steeds vragenlijsten ontvangen (tenzij u heeft aangegeven daar geen prijs op te stellen) waarmee u een grote bijdrage kunt leveren aan de Follow-up studie.

Heeft u een vraag?

Bedankt voor uw bericht. Het is ontvangen.
Er is een fout ontstaan tijden het versturen van uw bericht. Probeert u het later nog eens.

“Waarom begint bij sommige mensen het verouderingsproces pas op veel latere leeftijd, waardoor ze veel langer gezond blijven en ook veel ouder worden? Wat hebben zij dat de meeste van ons niet hebben? Heel interessant om te onderzoeken.”

Eline Slagboom, Hoogleraar Moleculaire Epidemiologie